Kleding

Om te kunnen judoën heb je een judopak en een band nodig. Verder zijn slippers noodzakelijk. Een sporttas / rugzak om je judopak , band en slippers mee te nemen naar de dojo.

Judogi (judopak)

Het judopak (in het Japans: judo-gi) bestaat uit een kimono (jasje) en een broek. Het pak moet aan een aantal eisen te voldoen. Het mag niet te groot zijn, anders struikel je over de te lange pijpen, maar ook niet te klein. (je tegenstander moet de judopakking bij jou kunnen uitvoeren) en moet stevig zijn, omdat er nu eenmaal wel eens aan getrokken wordt.

De judogi wordt dichtgehouden door een band. Deze band is in diverse kleuren te verkrijgen. De kleur is afhankelijk van de vaardigheden van de judoka. Om een hogere graad (is andere kleur) te verkrijgen moet eerst een examen (graduatie) worden gedaan.

Het gegeven dat jonge judoka’s op zeker moment letterlijk uit hun pak groeien, betekent dat een te klein maar (meestal) bruikbaar judopak resteert voor hergebruik. Via de trainers kun je een nieuw judopak aanschaffen.

Natuurlijk kan je zelf ook een nieuw of gebruikt judopak bestellen bij een sportzaak of via internet.

Slippers

Omdat we de mat graag schoon houden en omdat een judoka op de mat met blote voeten sport, is het verplicht op bijvoorbeeld slippers te lopen daar waar met schoenen gelopen mag worden. Het meest handige is dan een paar sportslippers.

Omwille van de hygiëne van zowel jou als de anderen hanteren wij de stelregel: Van de mat af, dan slippers aan je voeten. Op de mat uitsluitend op (schone) blote voeten en dus geen enkele soort schoeisel!!!!

Andere benodigdheden

Naast de judopakken verkoopt de vereniging ook rugzakken en bodywarmers, voorzien van het verenigingslogo.

Voor meer informatie en bestellingen neem dan contact met ons op via het contact formulier.