Tim Helmond Nederlands Kampioen Judo

Huldiging van Tim Helmond door de burgemeester in het bijzijn van de trainers.

Tim Helmond (14 jaar) is zaterdag in Leek Nederlands kampioen Judo geworden in de categorie -66kg. Hij is de eerste Nederlands Kampioen van Judovereniging Anton Geesink sinds 20 jaar! En de tweede in het meer dan 55-jarige bestaan van de club.

In de zware voorronde op het district twee weken eerder, werd hij tweede. Dit verzekerde hem van deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Vooraf werd er over een mogelijke medaille gespeculeerd, maar niets is binnen het judo zeker. Alles moet kloppen en daarin is het wedstrijdjudo hard. Een seconde niet opletten en een partij is verloren. Bij twee verloren partijen kan je naar huis.

Op het Kampioenschap in Leek won Tim overtuigend de drie voorrondes en de halve finale met een vol punt (Ippon). Tim bleef gedurende het toernooi kalm, bekeek elke wedstrijd, besloot zijn strategie en voerde deze daarna uit. Er waren 24 deelnemers in zijn categorie, maar door zijn strategie haalde Tim de finale.

De finale was het in het begin spannend. Zijn tegenstander was gevaarlijk en probeerde een driehoeksverwurging te maken. Tim verdedigde zich goed en trok de partij volledig naar zich toe. Na drie worpen te hebben gemaakt zonder resultaat, wierp hij zijn tegenstander met een heupworp. Deze worp resulteerde wederom in een vol punt, waarmee hij zichzelf Nederlands Kampioen kroonde.

Afgelopen woensdag (3 november 2021)is hij door de gemeente en zijn vereniging passend gehuldigd.

Tim heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een stijlvolle wedstrijdjudoka. Hij heeft daarbij de discipline, het doorzettingsvermogen en karakter getoond, dat we graag in onze judoka’s zien. Hij traint daarvoor niet alleen Judovereniging Anton Geesink, maar ook bij Top Judo Utrecht. Zijn harde werk is beloond met deze voor onze vereniging unieke eerste plek!