Judowedstrijden

De ‘eigen’ toernooien

Uitsluitend voor de leden van de judovereniging ‘Anton Geesink’ zijn er de jaarlijkse clubkampioenschappen. De clubkampioenschappen worden doorgaans gehouden vlak voor aanvang van de zomervakantie (juni/juli).

Randoritoernooien

Met regelmaat organiseren en bezoeken wij deze toernooien. Doelstelling is om op speelse wijze de judotechnieken in wedstrijdverband te oefenen.

Instaptoernooien

Namens het district Midden-Nederland organiseren we twee van de vier ‘instaptoernooien’ in Culemborg. Deze toernooien zijn erop gericht om de beginnende judoka vertrouwd te laten raken met de wedstrijdsport. De deelnemers (veelal 7 tot 10-jarigen) komen met ouders en begeleiders uit de directe omgeving.

De uitwedstrijden

Om onze krachten te meten gaan wij ook regelmatig op bezoek bij andere judoverenigingen. Afhankelijk van leeftijd en vaardigheid van onze wedstrijdjudoka’s kiezen wij uit het aanbod. Gelet op de afstand kiezen wij dan meestal uit toernooien die in ons district worden georganiseerd. Naast de instaptoernooien geven wij acte de présence van de door het district Midden Nederland in Ede georganiseerde toernooien.