Nieuws

Keurmerk 2022 – 2023

Voor 2022 en 2023 is onze aanvraag voor het verlengen van het keurmerk goedgekeurd door de JBN.  Voor de komende twee jaar mogen we ons wederom keurmerkclub noemen.

Tijdelijke nieuw rooster  – januari 2022

Vanaf 11 januari 2022 is het lesrooster (tijdelijk) gewijzigd als gevolg van de genomen corona-maatregelen. Welk lesrooster dan geldig is, is natuurlijk afhankelijk van de aanwijzingen van de overheid.  Klik hier om naar het lesrooster te gaan.

Eindstand ‘Grote clubactie’.

Alweer is, door jullie inzet om loten voor de vereniging te verkopen, er een mooi bedrag opgehaald. De opbrengst is: € 1.305,24. Ook dit is zeker een fantastisch bedrag en we willen hiervoor natuurlijk iedereen bedanken.

Tim Helmond Nederlands Kampioen Judo -15 jaar in de klasse -66kg

Huldiging van Tim Helmond door de burgemeester in het bijzijn van de trainers.

Tim Helmond (14 jaar) is zaterdag in Leek Nederlands kampioen Judo geworden in de categorie -66kg. Hij is de eerste Nederlands Kampioen van Judovereniging Anton Geesink sinds 20 jaar! En de tweede in het meer dan 55-jarige bestaan van de club.

In de zware voorronde op het district twee weken eerder, werd hij tweede. Dit verzekerde hem van deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Vooraf werd er over een mogelijke medaille gespeculeerd, maar niets is binnen het judo zeker. Alles moet kloppen en daarin is het wedstrijdjudo hard. Een seconde niet opletten en een partij is verloren. Bij twee verloren partijen kan je naar huis.

Op het Kampioenschap in Leek won Tim overtuigend de drie voorrondes en de halve finale met een vol punt (Ippon). Tim bleef gedurende het toernooi kalm, bekeek elke wedstrijd, besloot zijn strategie en voerde deze daarna uit. Er waren 24 deelnemers in zijn categorie, maar door zijn strategie haalde Tim de finale.

De finale was het in het begin spannend. Zijn tegenstander was gevaarlijk en probeerde een driehoeksverwurging te maken. Tim verdedigde zich goed en trok de partij volledig naar zich toe. Na drie worpen te hebben gemaakt zonder resultaat, wierp hij zijn tegenstander met een heupworp. Deze worp resulteerde wederom in een vol punt, waarmee hij zichzelf Nederlands Kampioen kroonde.

Afgelopen woensdag (3 november 2021)is hij door de gemeente en zijn vereniging passend gehuldigd.

Tim heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een stijlvolle wedstrijdjudoka. Hij heeft daarbij de discipline, het doorzettingsvermogen en karakter getoond, dat we graag in onze judoka’s zien. Hij traint daarvoor niet alleen Judovereniging Anton Geesink, maar ook bij Top Judo Utrecht. Zijn harde werk is beloond met deze voor onze vereniging unieke eerste plek!

Judovereniging Anton Geesink is JBN Club van het Jaar

Judo Bond Nederland heeft op de NK judo 2021 Judovereniging Anton Geesink uitgeroepen tot Club van het Jaar. De leden kwamen samen met hoofdtrainer Wilbert Janssen en voorzitter Hans Schoemaker de mat op om te worden gehuldigd.

Het motto van Judovereniging Anton Geesink is al 55 jaar; judo bereikbaar voor iedereen! Ze bieden judo voor jong en oud, van recreatief tot wedstrijdniveau en dat alles met behoud van het verenigingskarakter. Om recht te doen aan het motto zorgen ze voor een zo laag mogelijke contributie en werken ze samen met Jeugdsportfonds en Aangepast Sporten. Ook dragen ze actief bij aan initiatieven van de gemeente en NOC/NSF om sportbeoefening te stimuleren. Hierbij gaat het o.a. om partner van het Culemborgs Sportakkoord, deelnemer aan De Nationale Sportweek en open club met ‘Neem je vriendje mee’ lessen.

De JBN is trots om Judovereniging Anton Geesink te eren met de titel JBN Club van het Jaar.

https://www.jbn.nl/nieuws/judovereniging-anton-geesink-is-jbn-club-van-het-jaar