Nieuws

Sport doet iets met je – Neem je vriendje mee in de Nationale Sportweek van 22 sep – 25 sep

Altijd al eens je vriendje of vriendinnetje willen laten zien hoe leuk judo is.
In de week van 22 tot en met 25 september krijg je de kans om dat te doen. Neem hem of haar mee naar de judoles. Jij komt natuurlijk in judopak, je vrienden kunnen in sportkleding komen en wellicht hebben we voor enkele van hen een passend judopak te leen.

In de bijlage lees je meer.

Anton Geesink vergeten? Vergeet het maar …! van Martin Franken

Op 27 augustus 2010 overleed sporticoon Anton Geesink. 10 jaar later lijkt mij een geijkt moment om, als zijn rechterhand van 1972-2010, terug te kijken op wat nog leeft van de deels revolutionaire ideeën die hij nastreefde. Quasi een kijkje in zijn erfenis. Zijn talloze onderscheidingen en boeken laat ik daarbij buiten beschouwing. Make your choice!

Natuurlijk ontkom ik er niet aan te starten met wat hij als judoka teweeg bracht op de Olympische Spelen van 1964 in Tokyo: Anton Geesink, ook wereldkampioen in 1961 (Parijs) doorbrak in de legendarische Budokan als eerste niet-Aziaat de Japanse hegemonie in het judo. In de finale alle categorieën versloeg hij de favoriete Japanner Kaminaga in eigen huis. Het Olympisch goud van de 21 voudig Europees kampioen had een enorme en blijvende impact. Dat kan ik op velerlei wijze onderbouwen.

(klik hier om het hele artikel te lezen)

Tijdelijke verplaatsing van de judolessen

Wij hebben al langere tijd het vermoeden dat de ventilatie in de dojo sporthal Parijsch onvoldoende werkt.

Gezien de aangescherpte maatregelen/ adviezen rondom Corona m.b.t. luchtcirculatie (ramen en deuren open zetten) achten wij het daarom op dit moment niet langer verantwoord voor judoka’s en judoleraren daar onze lessen te geven in de dojo. We stellen nu eenmaal hoge eisen aan het bewaken van een veilig en gezond sportklimaat. Dat dit af en toe wat ongemak met zich meebrengt nemen we dan maar voor lief.

De gemeente is inmiddels een onderzoek gestart naar het systeem. In afwachting van de uitkomsten hiervan zien wij ons genoodzaakt met onmiddellijke ingang de locaties aan te passen tot in ieder geval de herfstvakantie. Het lesrooster (dagen en tijden) blijft, zoals we dat eerder hebben gecommuniceerd.

De dinsdag groepen gaan met ingang van vandaag naar een gymzaal van het KWC. Vanaf vanavond 17.00 uur staat Wilbert (of Vigo = dojo-assistent) bij de hoofdingang (Beethovenlaan 1) klaar om de judoka’s naar de gymzaal te begeleiden. Na hun lesuur worden zij weer teruggebracht naar die hoofdingang en kan de volgende groep mee naar de gymzaal.

Alle lessen op woensdag vinden plaats in de gymzaal Kon. Julianaschool in de Irenestraat.

15:00 uur Wilbert en Gerry

16:00 uur Wilbert en Gerry

17:00 uur wedstrijdtraining -12 jaar Linda en Wilbert

18:00 uur wedstrijdtraining +12 jaar Linda

19:00 uur nieuwe tijd voor de les van 18:30 uur Wilbert

20:00 uur nieuwe tijd voor de les van 19:30 uur Wilbert

Alle lessen van vrijdag 15:00 tot 18:00 uur van Esther worden verplaatst naar de gymzaal Kon. Julianaschool in de Irenestraat.

Wim Colin verleent zijn medewerking aan “Mijn eerste judoboek”.

Mijn eerste judoboek: een boek dat helpt bij de eerste stappen in het judo. Bedoelt voor judoka’s, voor ouders EN voor judoleraren. De lezer wordt middels kleurrijke tekeningen meegenomen in de wereld van het judo. Ook bevat het boek afbeeldingen van technieken en andere judohandelingen zonder kleur. Op deze pagina’s kunnen judoka’s door hem of haar verdiende stickers plakken. Dit maakt Mijn eerste judoboek een inspirerend en motiverend ‘doe-boek’ dat schrijfster Hester Hoogland samen met haar team Niels Huneker (fotograaf en vormgever) en Petra Heezen (illustrator) heeft ontwikkeld.

De JBN verloot vijf exemplaren van Mijn eerste judoboek. Wil jij kans maken op een exemplaar? Bezoek dan snel de actiepagina.

De scheidsrechter is ‘onze’ Wim Colin.